Hypnotherapie

Hypnotherapie is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een op zichzelf staande behandelmethode die daarnaast zeer geschikt is als ondersteuning op reguliere en complementaire geneeskunde. Je kunt dus hypnotherapie op zichzelf volgen, of je kunt ervoor kiezen om het als aanvulling op een andere behandeling in te zetten. Vaak zijn 1-3 sessies voldoende om weer verder te kunnen.

Waarmee kun je terecht bij een hypnotherapeut?
Net als bij andere therapieën kun je bij hypnotherapie van klachten af komen of ze verminderen. Per persoon verschilt de hulpvraag en daarmee dus ook de behandeling. Je kunt denken aan emoties leren reguleren, omgaan met hooggevoeligheid, slaapproblemen oplossen, inzichten opdoen over jezelf en je vaardigheden trainen. Daarnaast helpt hypnotherapie veel mensen bij het verwerken van angst- en stressklachten, fobieën, eetproblemen, depressieve gevoelens en het verwerken van trauma’s. Ook fysieke klachten kunnen verbeteren met hypnotherapie.

Wat is hypnose?
Je bent, zonder dat je het door hebt, al vaker onder hypnose dan je zou denken. Dagdromen is bijvoorbeeld een vorm van hypnose, net als volledig opgaan in een film, serie of goed boek. Het effect van ergens volledig in opgaan is dat de prikkels van buiten op dat moment minder voelbaar worden. Je bevindt je tussen wakker zijn en slapen. In hypnotherapie gebruiken we die staat om te zorgen dat je aandacht bij jezelf blijft. Je gaat even écht bij jezelf te rade. Met open vragen kom je dan zelf op oplossingen. Het komt erop neer dat wat je nodig hebt waarschijnlijk al in je zit… en onder hypnose kun je er makkelijker bij.

Hoe ga je van start met hypnotherapie?
De eerste behandeling is een intakegesprek en een onderzoek om na te gaan waar je klachten vandaan komen. Daarna bespreken we hoe de problemen het beste kunnen worden benaderd en hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. De eerste afspraak is meteen een behandelafspraak.

Lees ook meer over:

Okke Tadema

Foto: Martin Rozema

Neem vrijblijvend contact op:

Tel: 072 5091327 | 06 54270789
E-mail: info@okketadema.nl

Openingstijden: ma t/m do van 10.00 tot 17.00 uur.
Bij uitzondering zijn in overleg andere tijden mogelijk.

Adres en route

Oude Bergerweg 48
1862 KM Bergen NH
(Parkeren op eigen terrein)

KVK: 37153782

BIG-registratie: 99035155004

Scroll to Top