Hulp bij onrust, gedragsproblemen, slecht eten of slapen

Herken je je (kind) in een van de onderstaande, dan kan ik je verder helpen.

  • Slecht in- en/of doorslapen (en/of bedtijd is een strijd).
  • Gedragsproblemen.
  • Eczeem en/of allergieklachten.
  • Je kind heeft vaak hoofdpijn of buikpijn.
  • Eetproblemen (veel snoepen of juist eten weigeren, strijd aan tafel).
  • Boos of druk gedrag.
  • Problemen op school.
  • Last van prikkels/snel overbelast.

Vaak helpen enkele sessies al om veel resultaat te zien bij je kind – ze zitten dan beter in hun vel en je merkt dat ze weer verder kunnen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een eerste afspraak.

Ook bij relatief kleine klachten

Soms zit een kind gewoon niet lekker in zijn/haar vel. Je merkt het aan bijvoorbeeld problemen op school, vage lichamelijke klachten, en boos, druk gedrag. Het kan zich ook uiten door hoofdpijnklachten, eetproblemen, of moeite met het verwerken van prikkels. Met name kinderen die snel overprikkeld of hoogsensitief zijn, hebben vaak problemen die niet goed herkend worden.
Door intensief samen te werken met logopedisten, consultatiebureaus en leerkrachten heb ik zicht op alle vlakken van de ontwikkeling. Ook werk ik nauw samen met homeopaten, kinesiologen en (kinder)artsen, zodat er indien nodig doorverwezen kan worden. Tijdens de behandeling kijk ik dus breed: ik neem zaken als eten, slapen, gedrag en school mee. Daarnaast wordt regelmatig een oefenprogramma opgestart of geef ik voedingsadviezen bij eczeem- en allergie-klachten.

Publicaties

Lees hieronder mijn artikel over de behandeling van kinderen (onder de afbeelding is het artikel als blog te lezen).

Je kind weer lekker in zijn vel

Een cliënte: “Mijn zoon Mick is toen hij 2 jaar was bij Okke gekomen en ging opeens contact maken, werd veel toegankelijker, ging voor het eerst knuffelen, had minder driftbuien, werd flexibeler en kwam voor zichzelf op. Ook maakte hij beter contact met de ¬juffen en had hij minder hoofd- en oorpijn.”

Bovenstaand is een voorbeeld van hoe Okke Tadema kan helpen als een kind niet lekker in zijn vel zit. Okke combineert de reguliere kinderfysiotherapie met complementaire geneeswijzen en levert daardoor maatwerk voor ieder kind. Ze richt zich op kinderen van 0 tot 18 jaar. “Als een kind wordt aangemerkt als ‘huilbaby’, wat zit daar dan achter? Is er bijvoorbeeld sprake van een lactose-intolerantie of is er iets anders aan de hand? Met behulp van aanraking, tests en observaties bekijk ik wat er aan de hand is, en neem daarbij alle lichaamsstructuren mee.” 

Oorzaak van klachten

Okke: “Een reguliere kinderfysiotherapeut is vooral gericht op beweging. Ik kijk veel dieper dan dat, en kijk naar de oorzaak van een bepaalde klacht: waarom doet het lichaam wat het doet? Soms is de oorzaak van een klacht te vinden op een andere plek dan waar die zich uit. Zo kom ik directer tot de oorzaak en de essentie van het probleem, en dat werkt veel efficiënter. Ik richt me bijvoorbeeld ook op eventuele problemen bij de bevalling en/of voeding, maar daarnaast ook de school en gezinssituatie. Vooral de wijze van prikkelverwerking is belangrijk.”

Okke hanteert een holistische benadering. Dat wil zeggen dat ze uitgaat van de gehele mens, en dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Ze ziet dat als een grote meerwaarde bij de aanpak van klachten.

Allerlei klachten

“Cranio-sacraaltherapie kan ik inzetten bij allerlei klachten, maar ik ben gespecialiseerd in de behandeling van kinderen die problemen hebben gehad bij de geboorte, zoals kinderen die met een keizersnede ter wereld zijn gekomen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in eetproblematiek, waarbij de motoriek van het eten en de prikkelverwerking van groot belang zijn. Met cranio-sacraaltherapie kan ik blokkades opheffen en rust in het systeem brengen, zodat het lichaam in staat gesteld wordt om het zelfgenezend vermogen aan te spreken en het lichaam weer in balans komt. Al na één behandeling is er meestal al een positief effect te zien.”

Originele publicatie: For You Magazine

Okke Tadema

Foto: Martin Rozema

Neem vrijblijvend contact op:

Tel: 072 5091327 | 06 54270789
E-mail: info@okketadema.nl

Openingstijden: ma t/m do van 10.00 tot 17.00 uur.
Bij uitzondering zijn in overleg andere tijden mogelijk.

Adres en route

Oude Bergerweg 48
1862 KM Bergen NH
(Parkeren op eigen terrein)

KVK: 37153782

BIG-registratie: 99035155004

Scroll to Top